Relining - Återställer stammens funktion

Vi använder rörinfodringar för att uppnå bästa resultat

Stresstestad hållbarhet i upp till 50 år

Krav på egenkontroll - filminspektion av hela systemet

Kontakta oss

Relining - effektivt och smidigt alternativ till stambyte 

Relining/rörinfodring är en innovativ metod för att renovera dag- och spillvattenledningar. Istället för att bila fram eller gräva upp för att byta ut gamla rör, kan man nu ge dem nytt liv med hjälp av relining. Med denna kostnadseffektiva teknik så spar du mycket tid och det blir en minimal störning för dom boende. Så varför inte överväga relining som ditt första alternativ? 

Vad innebär egentligen relining?

I korthet handlar relining om att renovera avloppsrör inifrån. Istället för att gräva upp och byta ut gamla och skadade rör, införs en flexibel strumpa inuti det befintliga röret. När denna infodring har härdats, fungerar den som ett helt nytt rör inuti det gamla.

 

Avloppsfilmning för att upptäcka fel och säkra utfört arbete

Vi inspekterar rören både före och efter reliningen med kamera. Vi gör löpande dokumentation och efter avslutat arbete går vi igenom materialet och fyller i en egenkontroll till dig som kund. Kontrollen innefattar en dokumentation på vad vi har gjort samt eventuella förslag på ytterligare åtgärder. Fördelen med avloppsfilmning är att man kan upptäcka fel eller brister och åtgärda dessa i ett tidigt skede samt säkerställa utfört arbete.

 

Fördelarna med Sacpipe Connection Systemet

Systemets hållbarhet motsvarar nya PP-rör och har genomgått tester som visar att det har en åldersbeständighet på minst 50 år. Vi använder oss av ett flexibelt sömnlöst foder och installerar nya självbärande rör. Vi rörinfodrar rör från 50-250 mm.

 

Kontakta oss om du har frågor gällande ditt system och önskar rådgivning, vi utgår från Helsingborg och tar uppdrag i Södra Skåne.

Vanliga frågor om relining

1. Hur vet jag om relining är det bästa alternativet för mina rör?

En professionell reliningfirma genomför alltid en statuskontroll av dina rör för att bedöma deras befintliga skick. Genom kamerainspektion kan man se och avgöra om relining är möjligt och blir kostnadseffektivt för just dina rör. Pronc AB erbjuder kamerainspektion.

 

2. Hur lång tid tar det att relina en villa?

Det varierar från hus till hus, men en indikation är att en normalstor villa tar ca tre till fem dagar att utföra relining på. Vi rekommenderar alltid bokning för en statuskontroll, då får du direkt veta hur lång tid renoveringen kommer att ta och vad som krävs för att kunna utföra denna.

 

3. Är relining mer kostnadseffektivt jämfört med traditionellt rörbyte?

Relining är ofta mer kostnadseffektivt eftersom det minimerar behovet av att riva i väggar och golv. Detta innebär i sin tur att man inte bryter fuktspärren i våtutrymmena och rummet bevaras intakt. Resultatet blir en mindre störning för fastigheten och arbetet går snabbare att utföra.

 

4. Kan man bo hemma under renoveringen?

Ja, du kan bo hemma under hela renoveringsperioden. Avloppet är avstängt under arbetets gång, men där kommer finnas tillgång till vatten och möjlighet till temporär wc. Där kommer finnas tillfälliga störningar som t.ex. oljud från maskiner och verktyg, men dom är kortvariga och lätta att planera så att det blir minimal störning för dom boende.

Fem anledningar till att välja relining - vårt expertområde

1

Flexibelt sömnlöst foder

2

Nya självbärande rör

3

Skarvlöst rörsystem

4

Hållbarhet som motsvarar nya PP-rör

5

RISE CR 072 Godkänt